Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Αρχική » World » Το μυστηριώδες νησί «φάντασμα» στον κόλπο του Μεξικού

Το μυστηριώδες νησί «φάντασμα» στον κόλπο του Μεξικού

Το μυστηριώδες νησί «φάντασμα» στον κόλπο του Μεξικού

Τι σχέση μπορεί να είχε ένα μικρό νησί με την κυβέρνηση του Μεξικού, των ΗΠΑ και τα …πετρέλαια!

100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της χερσονήσου του Γιουκατάν στο Μεξικό βρισκόταν, αν υπήρχε πράγματι, ένα νησί με το όνομα Bermeja.

Η ύπαρξη αυτού του μυστηριώδους νησιού είχε καταγραφεί σε αρκετούς χάρτες που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1535 και 1775. Τα επόμενα χρόνια δεν υπάρχει σε κάποιο χάρτη και μία αποστολή προς αναζήτηση νησιού δεν είχε κάποιο αποτελέσματα.

Το 1857, το Bermeja επανεμφανίστηκε σε ένα χάρτη των ΗΠΑ και από τότε μέχρι το 1946, το μυστηριώδες νησί περιελήφθη στα βιβλία που έχουν εκδοθεί από την κυβέρνηση του Μεξικού. Αλλά η μυστηριώδης αύρα δεν έφυγε ποτέ από το νησί.

Το 1997 η μεξικανική κυβέρνηση αποφάσισε να εξερευνήσει την περιοχή επισήμως και να μάθει τι συνέβαινε με ένα από το νησιά της. Οι προσπάθειες ήταν άκαρπες. Δεν βρέθηκε τίποτα και έτσι το μυστήριο απλώθηκε περισσότερο πάνω από το νησί “φάντασμα”.

Μετά από αυτή την ανεπιτυχή αναζήτηση, δεκάδες φήμες και “θεωρίες συνωμοσίας” άρχισαν να εμφανίζονται, και όλες τους είχαν ένα κοινό πράγμα: Το Πετρέλαιο.

Εκείνη την εποχή, αρκετές εταιρείες πετρελαίου των ΗΠΑ είχαν ξεκινήσει διαδικασίες ανευρέσεως πετρελαίου, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό. Οι θεωρίες σχετικά με το νησί Bermeja και τις εταιρείες πετρελαίου είναι πολλές είχε φήμες.

Ένας Μεξικανός πολιτικός, γερουσιαστής ο José Angel Conchello, ανέφερε ότι το Bermeja είχε “εξαφανιστεί” από την κυβέρνηση του “οικειοθελώς!” Μετά τη δήλωση αυτή, ο γερουσιαστής πέθανε σε ένα μυστηριώδες αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Κατά το έτος 2000, όταν είχαν οριοθετηθεί τα θαλάσσια σύνορα του Μεξικού και των Ηνωμένων Πολιτειών, το νησί του Bermjea δεν ήταν πουθενά.

vermeja

Μια εκτεταμένη έρευνα που διεξήχθη το 2009 από το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού επιβεβαίωσε την απουσία του νησιού Bermeja. Έτσι δεν υπάρχει και δεν υπήρχε προφανώς ένα νησί που να ονομάζεται Bermeja; Μήπως οι παλαιοί χαρτογράφοι έκαναν λάθος κατά την δημιουργία των χαρτών εκατοντάδες χρόνια πριν; Αυτό φαίνεται απίθανο. Πως ένα νησί εμφανίζεται σε διάφορες επίσημες καταγραφές τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και από το Μεξικό;

Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο λόγος που αυτό δεν υπάρχει σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι η CIA κατέστρεψε το νησί για την επέκταση της οικονομικής ζώνης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η σημασία ύπαρξης του νησιού είναι υψηλή, διότι αν υπάρχει η όχι, θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας που θα βοηθήσει να καθοριστούν τα όρια για τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του πετρελαίου στις λεγόμενες “τρύπες Ντόνατ” που βρίσκονται στον Κόλπο του Μεξικού, προς όφελος των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Πηγή: MyMind.gr

Σχετικά με τον admin

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.  Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*