Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Αρχική » Χωρίς κατηγορία » ΤΟ YOUTUBE ΚΟΒΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ VIDEOS!

ΤΟ YOUTUBE ΚΟΒΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ VIDEOS!

ΤΟ YOUTUBE ΚΟΒΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ VIDEOS!

Το YouTube, με ένα mail που έστειλε σε όλους τους συνεργάτες του, ανακοίνωσε περήφανα ότι θα λανσάρει μία νέα υπηρεσία που δε θα περιέχει κανένα είδος διαφήμισης και θα σε αφήνει να βλέπεις όσα videos θες εσύ χωρίς απολύτως καμία διαφήμιση. Φυσικά όμως, όλο αυτό θα γίνεται με ένα παραπάνω κόστος σε μορφή μηνιαίας συνδρομής.

Η Google (ιδιοκτήτρια του YouTube) δεν αποσαφήνισε πόσα χρήματα θα κοστίζει η συγκεκριμένη συνδρομή ή πότε θα κυκλοφορήσει, αλλά σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που θα προστεθεί στο δεύτερο πιο γνωστό site παγκοσμίως μέσα στο 2015.

Σύμφωνα με το επίσημο mail (διάβασε το παρακάτω), η απόφαση πάρθηκε μετά από την επιτυχία της δοκιμαστικής εφαρμογής του YouTube Music Key, το οποίο έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να βλέπουν video clips χωρίς διαφημίσεις και να έχουν πρόσβαση στη μουσική του Google Play Library με 10 δολάρια το μήνα. Σύμφωνα με το ίδιο mail λοιπόν, το YouTube υποστηρίζει ότι πραγματοποιήθηκαν 2 εκατομμύρια εγγραφές μέσα σε μόνο ένα μήνα.

Αυτό που προξένησε σε όλους απορία, ήταν το πώς θα πληρώνονται οι YouTube Partners που τοποθετούν διαφημίσεις στα videos τους, αλλά η Google μας έλυσε τον προβληματισμό. Έτσι λοιπόν, γνωρίζουμε ότι οι Partners πρόκειται να λαμβάνουν το ποσοστό του 55% που θεωρεί η Google ότι αξίζει το κανάλι τους, ανάλογα με τις μηνιαίες προβολές και το χρόνο προβολής των videos του.

Σίγουρα, πρόκειται για μία πολύ μεγάλη αλλαγή στη διαφημιστική αγορά, αφού το YouTube αποτελούσε ένα σημαντικό μέσο προβολής προϊόντων και υπηρεσιών με το διαφημιστικό του πλάνο, αλλά και για τεράστια μετατροπή των όρων πληρωμής των Partners, αφού στην Ελλάδα οι διαφημιστικές εταιρίες διέθεταν πολύ μικρά ποσά στους δημιουργούς για κάθε κλικ σε κάποια διαφήμιση.

 

 Ακολουθεί το mail που έστειλε το YouTube:

Αγαπητέ συνεργάτη του YouTube, Οι θαυμαστές σας χρειάζονται επιλογές. Δεν τους αρκεί να βλέπουν ό,τι θέλουν, όποτε και όπου θέλουν και από οποιαδήποτε συσκευή, αλλά χρειάζονται και δυνατότητες στο YouTube, σχεδιασμένες αποκλειστικά με βάση τις δικές τους ανάγκες. Τους τελευταίους μήνες, καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό να τους προσφέρουμε νέες εμπειρίες. Από τη στιγμή που αρχίσαμε να προσκαλούμε χιλιάδες θαυμαστές να δοκιμάσουν την έκδοση beta του YouTube Music Key, διαπιστώσαμε ότι η αφοσίωση αυξήθηκε θεαματικά. Επίσης, με παρόμοιο ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν οι χρήστες και στη νέα μας εφαρμογή YouTube Kids, που σχεδιάστηκε για να προσφέρει στις οικογένειες μια πιο απλή και ασφαλή εμπειρία προβολής βίντεο. Την εγκατέστησαν ήδη 2 εκατομμύρια χρήστες σε λιγότερο από ένα μήνα!

Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε ακόμη ένα μεγάλο βήμα για χάρη της ποικιλίας των επιλογών: προσφέρουμε στους θαυμαστές μια έκδοση του YouTube χωρίς διαφημίσεις με μηνιαία συνδρομή. Δημιουργώντας μια νέα συνδρομητική υπηρεσία, προσφέρουμε μια νέα πηγή εσόδων που θα ενισχύσει τα αυξανόμενα έσοδά σας από τις διαφημίσεις.

 

Πηγή: Vidcase.com

 

Σχετικά με τον admin

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.  Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*